Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

ariearie

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Arie via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-06-2017 Dag 34, woensdag ... (15)
  • 20-06-2017 Dag 33, dinsdag ... (15)
  • 19-06-2017 Dag 32, maandag ... (8)
  • 18-06-2017 Dag 31, zondag 18 ... (11)
  • 17-06-2017 Dag 30, zaterdag ... (6)

Statistieken

Dit dagboek is 8329 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dag 1, vrijdag 19 mei

Toon op kaart

19 mei 2017 | Door: Arie jr

Aantal keer bekeken 200   Aantal reacties 12   Leiden, Nederland
a A

Dag 1, vrijdag 19 mei

We zijn de camino gestart, na afscheid te hebben genomen van onze vrouwen. Snipverkouden, hoofdpijn, keelpijn en een paar paracetamol. Zo krakkemikkig ben ik nooit eerder op vakantie gegaan. Mijn vader startte zo fris als hoentje, dus ik begon met een flinke fiets- en gezondheidsachterstand. Mijn pa heeft dit jaar al 5000 fietskilometers achter de rug. Het voorstel van mijn vader om een dag later te vertrekken schoof ik uiteraard ter zijde. Ik ging er vanuit dat de buitenlucht een genezende werking op mijn gestel zou hebben.
Eind van de ochtend arriveerden we in Haarlem, waar we bij het Sint Jacobsgenootschap onze eerste stempels in ons pelgrimspaspoort kregen. Van hieruit trokken al meer dan 1000 jaar pelgrims naar het vermeende graf van apostel Jacobus in Santiago. Uit devotie, of als boetedoening, of opgelegd door de strafrechter na een misdrijf. Het is een bijzonder gevoel om in de voetsporen te treden van ontelbare voorgangers.
Na koffie met taart te hebben genuttigd bij mijn stiefdochter Iris die aan het Spaarne woont, fietsten we langs de Leidsevaart en Haarlemmer trektocht door het Groene Hart naar Leiden. Door de harde zuidwestenwind gaf mijn kilometerteller niet meer aan dan 13 km per uur. Mijn vader fietste aan de horizon maar wachtte gelukkig bij elk kruispunt. Ondanks mijn verkoudheid en de tegenwind hebben we toch nog bijna 70 km afgelegd. Daar ben ik best tevreden mee.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (12)

19 mei 2017 21:05 | Door: Fleur

Ohhh wat heerlijk om mee te kunnen lezen en leven met jullie avontuur op deze manier! Maar...had Arie Sr. voorgesteld om een dag later te vertrekken? Als ik dat geweten had.......tsja, dan waren jullie lekker nog een dagje bij ons gebleven xxxxxxx
Liefs F

19 mei 2017 21:18 | Door: Inge

Voorspoedige reis gewenst mannen!

19 mei 2017 21:20 | Door: Floris

Goed kerel! Eerste beproeving doorstaan. Wat een combinatie van devotie en paracetamol al niet vermag. Vergeleken met deze zware start wordt de rest vast een eitje. May the force be with you!

19 mei 2017 21:26 | Door: Carla

Hallo Arie Sr.,

Nou, de kop is eraf! Niet zo'n fijne start met een zoon die een beetje ziekelijk is, maar wellicht gaat het morgen al beter met de nodige paracetamols (en misschien voor het slapen gaan een lekker wijntje? haha. Daar knapt hij vast van op.) Ik ken je zoon natuurlijk niet, maar samen zullen jullie het wel redden.
Leuk om jullie eerste verslag te lezen. Heel veel succes allebei en hartelijk groet,

Carla Beumer

19 mei 2017 21:44 | Door: Loes

Petje af, Arie, je hebt letterlijk de wind van voren gekregen! Hoop dat je je gauw wat beter voelt! Morgen een betere dag!
Liefs

19 mei 2017 22:20 | Door: Harm

Leuk om je te volgen Arie. Ik wens je veel gezonde kilometers, prachtige indrukken en heel veel plezier met je vader!

19 mei 2017 22:25 | Door: Ben

Ok ariearie de kop is eraf, jammer dat het met Arie jr. iets minder gaat maar wanneer je verder gezond bent herstel je ook weer snel. De komende dagen wordt goed weer voorspeld
dus................kop d'r veur.
Kijk met belangstelling uit naar jullie volgende blogs.
Groeten en veel plezier.

20 mei 2017 09:11 | Door: Alie

Kop is eraf, hopelijk gaat jou verkoudheid snel over kl Arie, dan kunnen jullie vandaag
(Zaterdag) meer kilometer maken, veel fiets plezier, en sterkte voor je zitvlak, knuf aan jullie. Verheug me op jullie volgende verslag.

20 mei 2017 09:15 | Door: Danie

Goed gedaan broer en hoop dat je verkoudheid snel voorbij is. Succes vandaag...kus van je zus xxx

20 mei 2017 12:21 | Door: Silvia Creugers

Beterschap Arie. Voor vandaag hopelijk een dagje met meer zon en weer veel veilige km. Ik verheug me op het volgende verslag.

20 mei 2017 12:20 | Door: Silvia Creugers

21 mei 2017 11:22 | Door: lies en gerard graas.

Wij vinden het leuk dat we op de hoogte worden gehouden
van jullie reis .Wij steken een kaarsje op om jullie kracht te geven.
Groetjes, Lies en Gerard.